Често задавани въпроси за дистанционното обучение по козметика

Основни притеснения за дистанционното учене и защо при нас то е много по-различно?

  • Какви са предимствата на дистанционната форма на обучение?

Козметиката е професия,  при която 80% от професионалните умения могат да се упражняват и практикуват в домашни условия – диагностика на кожата, изготвяне на козметична програма, лечебен масаж на лице, лифтинг масаж на лице, демакиаж, повърхностни пилинги, козметични маски, приготвяне на домашна козметика.  Тези умения се изучават с изключително подробен инструктаж, демонстрация и напътствия от мен. Предимството на това обучение е, че темите могат  да бъдат гледани на запис десетки пъти в рамките на обучението.

Огромно предимство е, че спестявате време, тъй като учите от вкъщи. Ако живеете в град различен от София, ако сте в чужбина, ако сте човек с натоварено ежедневие, дистанционната форма ви дава възможност сами да определите по кое време на деня  да изгледате новата лекция. Тя остава във вашия личен архив до края на обучението.

Имате възможност да повтаряте някои теми толкова пъти, колкото е необходимо за да ги научите. Всяка тема, която е минала по програма може да бъде изгледана отново и отново. Всички видео записи и презентации остават на ваше  разположение в рамките на двата месеца, докато трае курса.

  • Не ми харесва да стоя пред компютъра и да чета някакви лекции. Искам да съм очи в очи с преподавателя.

В рамките  на два месеца получавате теоретично и практическо обучение водено лично от мен – Даниела Спасова . Чрез  30 видео модула аз обяснявам и разказвам теоретичната част с множество примери от моя 20 годишен опит с клиенти. В  18 видео-демонстрации  аз показвам  всички практически упражнения и давам указания за правилно изпълнение по всички теми.  Всеки участник в курса има достъп до тях в собствен видео портал и има възможност да ги гледа десетки пъти в рамките на обучението и да ги изпълнява многократно в домашни условия.  Следваща нова тема  се отваря  два дни след предишната.  Всяка тема е онагледена с множество снимки, видео демонстрации, примери от практиката.

В края на самостоятелното  обучение курсистите  имат 6 дни практика по 6 часа в козметичен салон Дивна медик.

  • Има ли възможност, ако изпитвам трудности с изучаването на материала да получавам помощ от Даниела Спасова?

По време на обучението  се провеждат 7 сесии на живо /онлайн/ с мен. Това е времето за  въпроси от страна на курсистите,  за професионални дискусии, за споделяне на опита на всеки участник от темите, през които вече е минал.  Аз задавам  въпроси и проверявам до каква степен  участниците се справят с усвояването на темите и с усвояването на новите умения. Ако има затруднения, аз се включвам с помощ и напътствия. До сега не съм имала курсистка, която да не успее да се справи с материала.

  • Ще успя ли да усвоя с видео материали и по-сложни техники като масажа?

Тези страхове обземат участници  както в дистанционните, така и в присъствените формати на обучение.  Когато никога не си опитвал да правиш масаж, няма как да знаеш дали ще се справиш. Тайната на успеха в моето дистанционно обучение е в това, че не ви оставям да се самообучавате, а ви напътствам чрез видео демонстрация във всяка ваша стъпка. Показвам правилният начин на изпълнение, показвам как би изглеждало при грешно изпълнение. Акцентирам на детайлите, които да ви помогнат да сверите изпълнението си и да разберете дали се справяте.  В допълнение към видео материалите вие имате възможност да упражните на място в салона всички тези техники в рамките на 6 поредни дни по 6 часа и да се уверите, че се справяте добре.

Затова никак не е изненадващо, че курсистките завършили моето  дистанционно обучение понякога са много по-добре подготвени от  голяма част от козметиците, които практикуват.

  • Достатъчна ли е практиката в тази форма на обучение?

Да, след изучаването на тези професионални методики в домашни условия, се провеждат 6 практически срещи в салон „Дивна медик”, където участниците изработват цели козметични програми с професионална апаратура и професионални продукти. Разбира се, има значение дали сте се упражнявали вкъщи всеки ден по два часа или сте изгледали видеото за десет минути и не сте практикували нищо от това, което се показва в него.

  • Ще мога ли да работя с клиенти спокойно веднага след курса?

Категорично да! Много курсистки завършили това обучение започват веднага работа и се чувстват спокойни и уверени в своите умения.

Разбира се не забравяйте, че всичко зависи от вас и от възможностите и мотивацията ви за учене. Ситуацията може да се разбере от тези, които са завършили шофьорски курсове и знаят, че ако обучаващият се е имал възможност да се упражнява в шофиране извън курса, доста по-бързо ще изгради увереност в самостоятелното шофиране.

Понякога сред учащите има жени, които са си правили сами кола маска, правили са някои процедури непрофесионално у дома на свои приятелки, развивали са сръчности с дейности, които са близки до козметичните. При тези жени много бързо се развиват не само умения, но и рутина и бързина на изпълнение на изучаваните процедури. За тях е много по-лесно да заработят веднага с клиенти.

Но има други курсистки, при които сръчностите се развиват по-бавно. След завършването на курса те имат нужда от допълнително стажуване, преди да започнат да работят с клиенти.

  • Ще мога ли да започна работа веднага след курса?

Да! Според Българското законодателство, ако сте се представили успешно на изпитите при завършване на курса и сте получили документ за професионална квалификация, значи имате законовото право да работите. Много често се случва, курсисти учещи при нас да подпишат договори с работодатели още в периода на обучението. Договарят стаж във времето до завършването на курса в салона, в който ще започнат работа след полагането на изпитите  и започват да работят.

Имам курсистки, които отвориха свои салони още по времето на курса и веднага след завършването си започнаха да развиват успешен бизнес.

  • Има ли гаранция , че ще науча необходимото?

Да, има! Ако вие сте отдадени на обучението, интересувате се от професията, полагате усилия да учите и сте дисциплинирани по време на обучението. Вижте някои от отзивите на наши курсисти ТУК

  • Какво се изисква от мен?- Всеки ден да отделяте по 2 часа в които да работите по темите, които са пуснати, да правите упражнения, да тренирате.

 

By | 2018-07-09T08:07:22+00:00 21 юни 2017|