1. Какво беше положението при мен, преди Бизнес академията?

Преди да започна обучението си в Бизнес Академията, честно казано нямах никаква представа относно всичко това с което ще трябва да се справям в салона. Нямах никаква представа как да си направя ценообразуването, за да не работя на „ръба“ на фалита. Осъзнах как в общуването ми с хората съм употребявала твърде много „вируси“. Все се чудех защо не ми достига време за нещата, които съм запланувала за деня, но като дойде лекцията за планиране на времето ми стана ясно, защо се получава така. Аз нямах писмен график за деня и затова все нямах време. За някои от темите, през които минахме, имах някаква бегла представа, но само начални неща.

2.Какво научих от Бизнес академията?

Мога да кажа, че научих много интересни и невероятни неща. От всяка лекция получавах и научавах все нови и полезни знания. Най-много ме впечатли и заинтригува темата за общуването с хората, разпределението и планирането на времето и конфликтите с които трябва да се справяме. Научих как да си направя ценоразписа, какво да включа в него за да не стигна до фалит. Запознах се, колко са важни писмените правила в един салон и също, колко е важно спазването им.

Преди да запиша Бизнес Академията нямах никъква представа как да делегирам задачи на някой партньор. Гледах всичко сама да си постигам и да изпълнявам и по някой път се чувствах доста уморена само от дейностите свързани с: плащане на наем, сметки, осигуровки, счетоводител, реклама и други организациони дейности.

Благодарение на Бизнес Академията аз разбрах как мога да проверя на кой партньор за какво мога да се доверя и да му делегирам изпълнението на тази задача. Осъзнах колко е важно всичко да се записва в бележник не на хвърчащи листове за да може, когато имаме нужда от припомняне на някой неща да се върнем назад в бележника ни и да си ги припомним.

Планирането на времето, което не бях правила никога докато не попаднах в Бизнес академията. Открих, кои са „прахосниците“ ми на време и как да се справя с тях.

Има със съгурност още неща, които съм осъзнала и открила и има още неща, които трябва да подобря, но това което научих от тази Бизнес Академия е най-добрият старт, които аз избрах и, които препоръзвам на всеки да избере.

3. Как се отрази Бизнес академията на бизнеса ми/живота ми?

Тъй като аз от скоро стартирах работа в салон, мисля че попаднах точно навреме в тази Бизнес академия. Сега по-лесно и уверено ще направя ценоразписа си, без да се притеснявам дали това не е много висока цена или не. Ще имам писмени правила с  които ще запознавам клиентите си и при неспазването на някое този човек ще си носи последствията. Ще мога по-уверено да се справям с конфликти.

В личния ми живот, със сигурност мога да кажа че се отрази в положителна посока. Осъзнах много мои грешки, свързани с общуването ми с хората около мен, които вече се старая да не допускам. Мога да кажа, че съм по-организирана и старателно разпределям времето си.

Радвам се, че бях част от това обучение, тъй като то ми даде много добри и полезни знания за нещата които ме притесняваха до този момент.

Благодарна съм на всички участници в Бизнес Академията, които със своя опит ми помогнаха и ме научиха как да се справям с различни  трудни ситуации или да избегна да попадам в такива.

И не на последно място изказвам голямата си благодарност и признателност на човек, които организира и ръководи цялото това обучение – Даниела Спасова. Тя е изключително всеотдаен, помагащ, добър и отзивчив човек.