След като започнах обучението си в „Здраве и красота” осъзнах, каква е разликата между професионален козметик и козметик, който само взима парите на клиентите, като прави процедури, които не разбира.

Деница Николова

Преди да започна курса при Даниела Спасова не обръщах много внимание на детайли в работата на козметиците.

Когато търсех курс ме интересуваше какво предлагат като обучение, като база, какво ще науча и какво ще мога да правя след курса. Интересуваше ме дали ще след време ще мога да прилагам наученото така, че да не навредя на хората.

И ето, че намерих курса, в който научих колко различни могат да бъдат клиентите сами по себе си, че всяка кожа има свои специфични нужди и не може да се прилагат едни и същи неща, както масово правят козметиците, за които съм чувала. Сега не гледам на клиентката като на лице, на което просто се слагат маски и се правят процедури.Научих се как да изграждам красотата, да съхранявам здравето и да работя безопасно.
Доволна съм, че работих с професионална апаратура, научих кои са важните правила при работа с нея, как въздейства и видях какви резултати се постигат с нея.

От курса съумях да науча, че здравето е най-важно при избора на процедура и че трябва да направим всичко, което зависи от нас като козметици за да го съхраним. Не бива да правим процедура, която е модерна, а в същото време сме нанесли вреда за здравето.

Научих, че да си истински професионалист означава, че трябва да умееш да работиш спрямо спецификата на клиента. А не да превръщаш работата си в занаят- да изпълняваш едни и същи неща на всеки, който дойде, да ги правиш по навик, без да се замисляш за индивидуалността на човека.

Доволна съм от курса.Препоръчвам го на хората, които наистина знаят, че искат да се занимават качествено с козметика, които искат да вършат добре работата си, да го правят с обич и професионализъм.

Този курс е базисната стъпка за мен. А пътят на познанието е дълъг.
На всеки, който се колебае за качеството на курса съм готова да разкажа какво получих в него.

Моля пишете ми на e-mail: nikolova.denica@abv.bg
Или във фейсбук: Деница Николова