Научих колко специфична е грижата за кожата. Нещата не са така прости … Златка Ценева

И аз като повечето хора, непознаващи професията смятах, че е много лесно да станеш козметик. Когато започвах курса смятах, че козметичната услуга е нещо елементарно, не изисква по-специфични познания, че е нещо лесно, че няма да отнеме време, че се научава за „10 дни“. Но след започването на курса осъзнах, че нещата не са толкова елементарни. Изисква се огромна база от знания и практика. Научих, че е необходимо да се познават нуждите на клиентите, да се разпознават проблемите на хората, продуктите, това, което е необходимо да се направи и начина на изпълнение. Защото препаратите, масажите и процедурите не биха могли да се прилагат с еднакъв успех на всеки човек. Изисква се пълно отдаване на изучаването на кожата, на съставките, апаратурата и методите на изпълнение.

Във времето на курса научих неща, за които съм имала грешна представа. Научих колко специфична е грижата за кожата. Нещата не са така прости – слагаш един крем и готово. Защото всяка кожа има своите нужди и специфики. Не на всеки човек е подходящо да се направи същата процедура като на предишния. Различни са начините за разкрасяването на различните видове кожа.

Научих, че поради липса на знание може с някои процедури да се навреди, вместо да се помогне. Разбрах колко много ми помогна това, че можах да опозная професионалните продукти, да работя с тях и да видя как въздействат върху кожата. Видях, как с един и същи продукт може да се постигне различно ниво на ефикасност при различни видове кожа. Доволна съм от възможността да работя със специфична професионална апаратура, да се науча кога и как се прилага.

Препоръчвам на всеки, който иска да учи за козметик, да проучи внимателно каква е програмата на обучение, какво точно ще научи по време на курса. Каква възможност за реално практикуване получават курсистите, дали ще бъдат подробно запознати с различните видове кожа, продукти, професионална апаратура, различните цялостни варианти на изпълнение на козметичните процедури, ще научат ли видовете програми за поддържане на кожата.

Препоръчвам да се информират подробно какво влиза в цената – дали ще могат да работят с достатъчно материали. За мен беше особено важно това, че работих с професионлани продукти и апаратура, че хигиената беше на изключително високо ниво,че имаше еднократни консумативи и безопасни апарати.

На 100% препоръчвам този курс. Елате да учите точно тук! Защото аз съм безкрайно доволна от огромните знания и умения които придобих!

С удоволствие бих разказала на всеки, който се колебае дали си заслужава. Можете да се свържете с мен нa e-mail; zlatkaceneva@abv.bg Или във фейсбук: Zlatka Ceneva