Получих не само професионални знания и умения, създадох не само добри трудови навици, но и възпитах в себе си коректно отношение към клиента…
Елена Василева

От три месеца работя в салон за красота и видях  колко е важна добрата професионална подготовка. Солидната база от знания и умения ми позволяват да си обяснявам действия и подходи в терапиите, които моите по- опитни колеги не могат да обяснят логично. Лекциите по фитокозметика, витамини, биологично активни вещества, както и тези за козметичните средства и препарати ми помагат да съветвам клиентите при избор на козметика за домашна грижа.Научих се да работя правилно с ръце и това ми дава по-добрия усет и правилна диагностика на кожата. А шефката ми често ми казва „Масажът, който правиш е уникален”.

След цавършването на курса присъствах на годишната среща на голяма фирма вносител на френска козметика. На тази среща за пореден път се убедих колко много знания съм получила в училището по козметика. Международният тренер на френската марка направи демонстрация на детокс терапия за тяло и нова избелваща терапия за лице. И какво да видя? Като основа в масажите и на двете терапии бяха лимфодренажните движения, на които ме научиха в това училище. Гледам и гордо си казвам „това го МОГА и знам защо го правя”  На представянето на избелващата терапия за лице сякаш бях на твоите лекции за устройството на кожата – структура на епидермиса, функция на меланоцитите, какво прави тирозиназата. И отново си казах „това го знам”!А в същото време много от присъстващите козметици снимаха масажите с телефоните си, защото ги виждаха за първи път.

Давам си сметка, че в училището по козметика получих не само професионални знания и умения, създадох не само добри трудови навици, но и възпитах в себе си коректно отношение към клиента и работодателя.