Изключително съм доволна от това, което ми се случи през последните два месеца.

Започнах курса без някакви специфични очаквания.

Имам лична нужда от нова професионална квалификация и се насочих към козметиката, тъй като смятам, че е удачна женска професия, която би ми подхождала и кореспондира с моя темперамент. Но нямах никаква представа какво точно ще получа като знание, като учебен материал, нито как ще изглежда целия процес.

Изключително съм доволна от дистанционната форма на обучение!

За мен това беше перфектното решение. Ако трябваше да посещавам ежедневно или под някаква друга схема курсове, да правя преходи през трафика в София, това би било невъзможно.

Дистанционната форма е перфектна!

Всичко е много лесно достъпно, разбираемо, няма нужда от някакви специфични компютърни умения. Достатъчни са базовите, които вече всеки грамотен човек има.

Материалът е представен под формата на видео презентации и се води активно от Даниела Спасова, която много темпераментно, от сърце и душа разказва всичко и споделя целия си опит, събран през годините. Всичко, което чух, видях, научих беше много полезно и ценно, независимо дали ще го развивам в бъдеще като професионална реализация, или ще остане като едно ценно и важно познание за мен.

По отношение на дистанционната форма абсолютно, безкомпромисно съм „ЗА“.

Що се отнася до практическата част, имах известни опасения, че шест работни дни няма да са достатъчни. Истината е, че след като сме минали всичко изцяло лекционно, ако човек се постарае да държи темпото, да влага ежедневни усилия в усвояване на материала и вследствие на ежеседмичните разговори и тестовете за преговор – практическите шест дни са напълно достатъчни, за да може човек да придобие някаква увереност. Оказва се, че всичко, което сме учили теоретично има съвсем ясна практическа реализация. По време на практиката виждаш други хора, пипваш различни видове кожа, имаш възможност да направиш тези диагностики и оценки, за които преди това си учил само на теория.

Ясно е, че човек като мен, който никога не е имал досег с професията „козметика“ до сега няма как да има самочувствието на перфектен професионалист в края на този курс. Но смятам, че курсът ми даде идеална база за бъдещо развитие, тъй като темите бяха разгледани в различни аспекти, без да са строго академични. Все пак те навлизаха в някакви материи, които изискват интердисциплинарно познание, така, че ако човек иска да задълбае, да се съсредоточи в някои детайли, му се дава прекрасна възможност за това и за много теми за размисъл във връзка с продължаващото си развитие.

Горещо препоръчвам на всички, които искат да получат такава професионална квалификация, да запишат курса точно при Даниела Спасова, защото тя действително със сърце и душа предава изключително много от нейният опит.

Аз, като човек с дългогодишен опит в друга сфера много добре знам какво означава да имаш двадесет и пет годишен опит, който да предадеш на новите в професията.

Ние сме печелившите от тази ситуация, уверявам ви!