Аз съм Даниела Спасова и помагам на тези от вас, които мечтаят да станат козметици, а след това да станат и успешни управители на салони за красота.

Правя това видео от брега на морето по време на своята ваканция. Професионален козметик съм вече повече от 25 години. И много добре разбирам всички козметици, които казват, че ваканцията им излиза солено. Защо това е така?

Когато човек завърши професионалната си квалификация по козметика и започне да работи като козметик, сбъдвайки своята голяма мечта да помага на хората да бъдат красиви, да дава здравословни решения, самият той да се развива като професионалист, като козметик… в първите няколко години се смята, че е съвсем естествено да работиш много. Да, така е! Във всяка професия, когато започваш да работиш е съвсем естествено да работиш повече за да се наложиш, да направиш име, да те научат клиентите.

Знаете ли, обаче, че има козметици, които работят дълго, с години и не успяват да си позволят „онзи“ стандарт за да могат да си почиват достатъчно много, така както го правят хората например на държавна работа?

Аз, самата, съм била в това състояние. Познати са ми страховете на всеки който работи с клиенти. Ако сте служители, може би сте в най-защитената си позиция. Въпреки, че когато сте служители смятате, че не разполагате с толкова много възможности, както ако сте собственик на собствен бизнес. Вероятно имате основание, защото не всички работодатели осигуряват необходимите условия за развитие.

Не затова, обаче е моето видео. Това на което искам да обърна винмание е, че в момента в който се отдели човек за да работи за себе си и дори да създава бизнес не винаги си дава сметка, че това означава де не е лесно и да си почиваш.

И какво се случва с хората, които създават самостоятелен бизнес в сферата на красотата? В началото работят много за да създадат доверие, след като доверието вече го има, не си позволяват ваканция, защото да те няма 5- 10 дни в салона, означава, че всички клиенти, които искат да бъдат обслужени, всъщност няма да ги обслужиш ти.

Страховете на хората работещи с клиенти са свързани с това, че можеш да ги загубиш. И това е точно така! Защото ако не ги обслужиш ти, желаещите да си направят процедура ще намерят кой друг да ги направи.

Освен това, докато си на почивка ще харчиш пари. И в същото време няма да имаш възможност да печелиш пари.  И да, съвсем нормални са страховете на хората, че докато са във ваканция не само ще харчат, но и ще губат пари.

Когато си собственик на бизнес имаш и задължителни разходи без значение дали си здрав, болен, работиш ли или почиваш. Това са задължителните осигуровки всеки месец, наем за помещението в което е твоят бизнес, режиините сметки също вървят…

Има ли излизане от тази ситуация? Има ли начин да НЕ се стигне до прегаряне като професионалисти, заради невъзможността да си почиваме качествено?

Виж отговорите на тези въпроси във видеото.

Научи повече за Бизнес Академията на успешните управители на салони за красота от ТУК

Цена и начин на записване, виж ТУК
Вероятно ще ти е интересно да се запознаеш с историите на собственици на бизнес, които вече постигнаха успехите, за които мечтаеха.
БИЗНЕС АКАДЕМИЯ НА УСПЕШНИТЕ УПРАВИТЕЛИ
ЦЕНИ И НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ