Историята на една от моите много амбициозни и любознателни курсистки и изненадващите открития, които тя направи за своето знание до тук.

Днес искам да ви разкажа една интересна история с моя курсистка в курса по козметика за начинаещи, която се разви по интересен и неочакван за нея начин.

Преди да се запише в моя курс по козметика за начинаещи, младата дама дълго е проучвала предложенията за обучение в различни учебни центрове.

От дълги години тя се е интересувала от козметика. Самообучавала се е, чела много статии в интернет, абонирала се е за множество сайтове, които пишат по темите за кожата и красотата. Прилагала е върху себе си многобройни съвети за красота, посещавала е центрове за естетична медицина, подлагала се е на всякакви естетични манипулации.

За своите 29 години, тя беше направила значителен брой процедури против остаряване, за лифтинг, за стимулиране на еластичността, водена от опасенията да не пропусне възможност да се погрижи навреме, за да предотврати остаряването. Особено голям интерес е имала към химичните пилинги и силните излющващи програми с ретиноиди. Беше изпробвала върху себе си и някои от по- инвазивните и дълбоковъздействащи процедури на естетичната медицина.

Старателно беше се осведомила за най-модерните въздействия върху кожата, беше изградила убеждение, че без медицински методи, тя не би могла да се съхрани като млада и красива.

Освен, че беше подложила себе си на твърде силни въздействия, тя беше препоръчала същото и на най-близките си хора – на съпруга си и на сестра си.

Преминавайки през видео лекциите на курса по козметика тя започва да осъзнава, че решенията, които е взимала относно своята кожа не са били подходящи. Изучавайки методите и подходите към съхраняване на младостта, тя започва да разбира, че се е подлагала на ненужно интензивни медицински третирания.

По време на практическите упражнения, тя осъзна, че това, което е правено върху кожата й до момента не само, че не е работело в посока съхраняване на младостта, а по-скоро е превърнало кожата в крайно зависима към медицинските и естетични манипулации.

Кожата и без грим беше критично дехидратирана, изключително чувствителна, зачервена, болезнено засушена.

След като откри къде са били грешките в третирането, тя започна да прилага новонаучените принципи за възвръщане на естестествения здрав вид на кожата. До финала на курса, лицето й беше в много по-добро състояние.

Защо се е случило така, че вместо да съхрани и запази младостта на кожата си, тя беше я съсипала?

Откъслечната информация, хаотичното изучаване на най-рекламираните и така наречените „моделни” подходи прилагани без да е изградено стабилно познание за кожата, могат да създадат безброй много нездравословни тенденции в кожата.

Направих това видео, за да ви кажа, че когато искате да станете козметик, който работи без риск за здравето на хората, особено важно е от къде и как ще получите професионална информация.

Съществуват курсове, в които оставят курсистите сами да си научат теорията, и преминават директно към практиката.

Често съм чувала твърдението, че теорията можеш и сам да я научиш, ама по-важно е практиката.

Разказах историята на моята любознателна курсистка, за да ви обърна внимание, че е много по- важно как и къде си учил теорията.

Защото именно разбирането на тънкостите в теоретичната част ни правят истински професионалисти. Само, когато си абсолютно наясно с тънкостите в подходите с природни средства, фармацивтични и медицински можеш да направиш най-здравословните избори за своите клиенти. Работата с апаратите е най-лесната част от нашата професия. Професионализмът не в това да натискаш едно копче и да движиш една ръкохватка. Професионализмът е в оттговорността да препоръчаш и изпълниш процедура, за която знаеш в дълбочина всичко, което се случва с клетките, с тъканите, с физиоличните процеси и всички последствия от това третиране наред във времето.

Моят курс е само за онези, които искат да научат професията с разбиране и дълбока логика.

Това, което ме отличава от много други курсове е това, че при мен курсистите се научават на дълбоките професионални тайни и умеят да ги използват с разбиране и логика.

Познавам хора, завършили университети, прочели хиляди учебници, взели успешно десетки изпити! И какво от това? Ако един професионалист не разбира какво наистина прави с кожата, той се превръща в опасен за здравето.

Това, на което дължа много в моите обучения е да създам базово познание, което да е разбираемо за моите курсисти. Защото само когато разбират същината на процесите върху които въздействаме с козметични методи, апарати и продукти, ние можем да правим най- професионалните анализи и да препоръчваме най- качествените подходи без риск за здравето.

Ако и вие искате да се обучите на истинските професионални методи, ако искате да разбирате същината на професията и искате да станете компетентни успешни козметици, заповядайте в дистанцонното обучение по козметика.

Заявете своето желание за записване в курса на телефон: 089 99 66 744.