Дали ще мога да се науча да правя масаж , ако до сега не съм правила нищо подобно?

Ако се опитвате да научите масажа без да знаете негова логика, може да се окаже невъзможен за научаване. Но, ако ви обяснят каква е целта на всяко движение и разберете неговата логика, няма да имате никакъв проблем да го научите. Вярно е, че при някои курсистки научаването върви по-бързо, при други малко по-бавно, но до сега не съм имала случай някой да не е научил. Не се изискват никакви специални дарби, за да изпълните професионален масаж. Изисква се единствено да научите логиката му. Всичко друго е въпрос на упражнение.

Дали няма да е трудна теорията по биология, ако досега не съм се интересувала от нищо свързано с нея?

Напълно разбирам хората, които имат този страх. Биологията може да изглежда трудна и недостъпна, ако слушате лекция на академично ниво, но ако чуете лекция, в която има примери от практиката, снимки и рисунки, като в детска книжка, всъщност ще разберете, че тя е наука за живота и може да бъде изключително интересна и много лесна за научаване. Целта на курса е да свържете познанията по биология с практическите приложения на теорията. Това прави теорията интересна и разбираема.

Ще успея ли да си намеря работа?

Този страх се среща често при жените, които започват курс. Когато завършат обучението си се оказва, че възможности за работа има много. Тогава вече не се питат дали ще си намерят работа, а дали предлаганите работни места ги устройват. Добре подготвени козметици се търсят непрекъснато. Сектора „Услуги за красота” има огромен глад за знаещи и можещи козметици.

Дали тази професия е за мен?

Често ми се случва да идват в курса жени, които тъсят отговора на този въпрос. Започват с колебание обучението си и се питат дали биха се чувствали добре с тази професия. На тези, които не знаят дали биха работили в сферата на услугите за красота бих препоръчала преди да се запишат на курс да си дадат сметка дали обичат да се занимават с дейности, които помагат на хората да се чувстват добре. Професията „козметик” изисква ежедневно общуване с хора, извършване на дейности, които подобряват здравето и красотата. За да се чувствате добре и за да сте успешни като козметици, най-важното условие е да обичате хората. Всичко друго – място на работа, работно време, заплащане – е въпрос на договорка и лично решение.