Повечето работещи в сектора на красотата знаят, че има директна връзка между доброто общуване с клиентите и по-високите обороти.  Как работи тази невидима връзка?

  1. Правилното общуване с клиентите буквално „отвързва кесията им”

Правилната комуникация им позволява да се чувстват спокойни по време на процедурите, изпитват уважение към този, който ги обслужва, по-лесно се доверяват и по-често са склонни да опитат препоръчани нови продукти и процедури. . Когато се чувстват добре в общуването си, клиентите са по-склонни да задават въпроси по сателитни теми, касаещи други аспекти на грижата за външния вид, което води до разширяване на гамата услуги, които ползват в салона за красота. Общуването оказва най-голямо влияние на клиентите при вземане на решение за броя и вида на процедурите, които да си направят.

  1. Добрата комуникативна среда влияе подсъзнателно на клиентите.

Посещението в салон за красота, в който има хармонични и колегиални взаимоотношения е като магнит за клиентите. Ако трябва да изберат измежду два салона, клиентите винаги избират този, в който има по-добро ниво на общуване с клиентите и между служителите на салона. Салон, в който има интриги и напрежение в общуването рано или късно се разделя с клиентите си, дори и да са били доволни от качеството на услугите.

  1. Добрите взаимоотношения между служителите са най – мотивиращият фактор за задържане на качествените специалисти в салона.

Много често собственици на салони за красота се оплакват, че губят най-ценните си служители и не могат да си обяснят защо. Въпреки многото  клиенти, които имат и големите заплати, които получават, те си тръгват. Отговорът е, че дори най-високата заплата не може да задържи човек, който не е удовлетворен от взаимоотношенията в екипа, от общуването с шефа и колегите си. Интригите, напрежението, негативната среда са най-честата причина да си тръгне член от персонала. А когато си тръгне добър специалист от салона, с него си тръгват и клиентите му. Загубите за салона могат да се окажат огромни.

  1. Когато служителите на салона са създали добри взаимоотношения помежду си, когато общуването е изградено на базата на позитивни емоции, доверие и взаимопомощ, служителите повишават собствените си обороти и реализират по-висока  печалба на салона.

Обяснението отново е в доброто общуване. Когато разговарят клиент и служител на салона, добронамерената колегиална подкрепа от друг служител подпомага вземането на по-бързо решение за покупка. В среда на взаимопомощ и уважение печалбата расте за всички.

Повечето от управителите на салони за красота знаят, че средата на общуване влияе на печалбите, но не са наясно, че именно от управителя  зависи дали ще има такава среда или не. Повечето от тях не осъзнават, че в основата на добрите взаимоотношения между членовете на екипа стои умението на управителя да  управлява процесите на комуникация. Тези умения не се изучават в училище, на тях не сме научени в процеса на своето израстване като хора. Това са умения, които се изучават в специални дисциплини, свързани с управлението на хора.

Ако се питате как да изградите комуникационна среда в салона за красота, която да повиши оборотите и да привлече повече клиенти, запишете се в

БИЗНЕС АКАДЕМИЯТА НА УСПЕШНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА САЛОНИ ЗА КРАСОТА

Бизнес Академията е подходяща за управители и собственици на салони за красота, за козметици с втора квалификационна степен и за всички, които искат да развиват успешен бизнес в сферата на красотата.

 

Повече информация за Бизнес Академията ВИЖТЕ ТУК: