Казвам се Венеса Мутафчиева. Завършила съм физиотерапия – магистър. Преди няколко години завърших курса на Дани и се чувствам много добре от това. Предстоеше ми да  стартирам  мой собствен бизнес.

Като всеки човек и аз имах много въпроси на които не намирах отговор. Лутах се правилно ли е, не е ли…?

Всеки ми казваше различни неща или аз не одобрявах нещо…

Моите въпроси основно бяха свързани с персонала:

  • как да го намеря;
  • къде да го намеря;
  • какво точно ми трябва;
  • дали човека подхожда на това което съм заложила като тертип на работа…

Също така, структурирането на салона и това което ще предлага.

Мислех си, че ми е ясно 🙂 Но, след като преминах обучението за управители на салони при Дани, нещата не само се избистриха, но излезнаха много нови неща, които не съм предполагала, че ще ми трябват. В моя случай – нов член на екипа, който трябва да назнача.

Много ми беще трудно да намеря правилният начин да ценообразувам услугите.

В курса много точно ми се представи кое ми е необходимо и кое – не, за да може услугата която предлагам да е печеливша.

Друго много положително от курса е начина на възнаграждение на служителите.

И аз, като всеки един човек в бранша „..едно си знае, едно си бае..“ едно се знае в бранша, че се прави, така и така се плаща…Но, Дани ми даде схема, която е наистина много по-добра от общоприетото.

Излезнах от едни рамки. Не трябва да се повтаря заученото от годините а трябва да се отличаваш. Как да се отличаваш обаче, като то си е едно заучено с годините. Ето така се отличаваш – като се обърнеш към човек който наистина разбира и ти даде правилната посока.

Друго нещо, което ме впечатли безумно е самото откриване как точно да разбера, че точно този човек пред мен ще бъде подходящ за мен, за специалността в която искам да го назнача и как точно да проведа интервюто. 

Интервюто е нещо, което страшно много съм подценявала а всъщност е едно от най-важните неща. Може би трябваше с него да започна…За мен това беше невероятно нещо….Срещу мен ако е застанал човек който е потенциален служител и аз нямам правилният подход към него, за да мога да му разгърна потенциала и да го разбера какъв човек е и, че той е моят човек, аз мога да го загубя…

Провеждането на интервю беше разиграно. Дани ни показа какви грешки да не допускаме, как да зададем правилните въпроси на човека, как да го предразположим да каже това което нас ни интересува.

Много полза имах от цялото обучение. Дани представя нещата много разбираемо, много добре систематизирано. Както и във всички други нейни курсове, не само в този.

Наистина, Ако човек стартира бизнес, може дори да не е в сферата на красотата, може дори да е стартирал вече бизнеса…всеки има въпроси, но не е добре да се оставим да научим отговорите им при поредната грешка.

Не се колебайте да потърсите Дани и да се запишете в курсът за трета квалификационна степен! Усъвършенствайте себе си като управители, като хора, които инвестират не само в бизнеса си а и в себе си. Курсът не само изгражда правилен тертип на управление в салона а изгражда и самият човек. Показва му негови грешки в характера, които пречат на работата и развитието на персонала. Не може да събереш персонал и да изискваш от него ако ти не си дал. Трябва първо ти да дадеш на персонала си и след това да изискваш те да ти дадат на теб.

Виж повече за БИЗНЕС АКАДЕМИЯТА НА УСПЕШНИТЕ САЛОНИ ЗА КРАСОТА, която завърши и Венеса Мутафчева от ТУК.