Здравейте!

Казвам се Виктория Славкова.

Съвсем на скоро завърших курса при Даниела Спасова.

Много се вълнувам да съм тук днес. Искам да споделя моето мнение, моите впечатления.

Какво преживях тук, как стигнах до тук и с какво си тръгвам.

Като за начало: Винаги когато искам да направя някакъв избор, търся и проучвам страшно много.

Когато трябваше да избера курс, който трябваше да запиша, отново търсих много.

Реших да се запиша тук.

Това, което ме притесняваше най-много, беше дистанционната форма на обучение. Не си представях как ще стана козметик, гледайки видеа.

И не! Курсът не покри очакванията ми!

Надхвърли ги много!

Отношението, което човек може да получи тук, начинът по който Дани те кара да се чувстваш сигурен в себе си, да разсъждаваш, да търсиш логика в нещата! Мен, като един търсещ човек, това ме грабна много!

Винаги съм търсела взаимовръзките. Защо нещо работи така?

Не съм от хората, които ще повярват на една реклама: „Вземи това, защото е най-доброто” и аз: „Да! Чудесно! Това ще ми реши проблема”. Аз търся как, какво има в този продукт, че да ми реши проблема и как влияе. Има ли вреди?

Другото, което разбрах в козметиката е, че има как да навредиш на хората.

Едно от най-най-важните неща, които може човек да научи тук е как да НЕ навреди на хората.

А това е изключително важно! Защото особено когато си начинаещ има страх. При всеки го има. Съвсем нормално е, треперят ти ръцете, когато започнеш да правиш кола маска или масаж за първи път, или да работиш с апаратура. Винаги нещо в мозъка ти има едно на ум и ти казва, внимавай нещо да не объркаш. Но когато Дани е до теб и ти казва предварително какво може да объркаш и предварително те подготви, след това си много по-спокоен.

Относно дистанционното обучение – аз останах страшно доволна!

Голяма част от нещата всъщност е важно да ги разбереш на теория. И е информация, която просто можеш да събереш в интернет. Аз съм човек, който много търси и чете, осъзнах, че не съм намирала такава информация, която така хубаво да обяснява, да показва взаимовръзките и да ме накара да помисля защо нещата стават така, както стават.

Във видео-уроците освен, че има практически насочени видеа, в които се показва самата работа – как се прави кола маска, как се използват различни апарати в козметиката, Дани много хубаво и изчерпателно обяснява защо стават проблемите, какви са вариантите на развитие, как можеш да стигнеш до извода, как можеш да познаеш защо нещо се случва.

Много ми хареса личното й отношение ! И към клиентите и към нас като курсисти.

По време на практиката, аз и всичките ми колеги – курсистките се чувствахме като у дома си през цялото време. Станахме като част от салона. Тук се спазват всички правила! Но когато го правиш, го правиш с удоволствие.

Въпреки, че за това кратко време всички поехме страшно много информация, всички идвахме тук с усмивка и си тръгвахме с усмивка!

Заредени!

Не изтощени!

Нямаше притеснени, нямаше го този елемент от училище например, като трябва да отидеш с една досада и те е страх, че ще те изпитват, и се притесняваш, колкото и да си учил. НЕ! Просто Дани така те предразполага, че не разбираш, че те изпитват. Дори на изпита, показваш с кеф колко добре си се подготвил, колко добре те е подготвила тя.

Останах искрено впечатлена от Даниела Спасова, не просто като преподавател, като методика, като страхотното й разбиране към психологията на хората.

Останах много благодарна! Много!

Разбрах, че съм на правилното място, при правилния човек. И че съм спечелила един страхотен човек като познанство, като подкрепа за себе си на когото може да се разчита. Затова съм тук, да дам тази обратна връзка. Не е нещо, което съм правила до сега, затова съм леко развълнувана, притеснена. Но наистина много се радвам и съм й много благодарна. Научи ме на много!

Имам един много голям съвет към всеки, който се чуди дали да запише курс тук. Няма да ви кажа „Да, направете го, смело напред”. Тук може да се научи наистина ЗАЩО. Не просто с „този апарат се работи така”, „с тази маска се маже така”, „този масаж се прави така” и точка.

Защо се прави така, кога се прави така, кога не се прави така и как не се прави.

Как да го правим безопасно, как да говорим с хората. Как те да ни имат доверие и то да е оправдано.

Дани е невероятна! Тя може да те накара да си много по-уверен в себе си. Да си повярваш! Да караш смело напред! И да дадеш най-доброто от себе си без да се чувстваш изтормозен, уморен, смазан или незнаещ поради някаква причина.

Наистина аз си тръгнах от тук с много надминати очаквания от това какво ще науча за това кратко време. Наистина открих своето място и много промених мнението си за професията.

В началото и като много хора имах едно такова мнение за козметиците…Не знаех какво можем да правим, как можем да помагаме на хората. Тази изкривена представа идва може би защото, както веднъж ни каза Дани „Във всяка професия има тройкари и отличници”. И съм си създала мнение само от това, което виждам при тройкарите.

Тук, в този салон и в този Учебен център са истинските отличници. Тук хората работят с любов и към работата си и към хората. Наистина търсят начин да ти помогнат. Не се е случвало да вляза в този салон и да не съм с усмивка до ушите или да си тръгна с по-малка усмивка!

Тук можете да видите какво е любов към професията и как тя може да се практикува по един много различен начин от това, което сте виждали до сега – с едно много лично отношение. Нещата не са на конвеир, не са ей така, да минава от ред. Наистина се мисли, прави се план, прави се диагностика, което за мен е най-любимото ми нещо.

Аз лично се занимавам със фитнес. Харесва ми именно това, защото аз като човек, който прави програми и режими съм много против това, да се напечата една таблица и да се раздава на всеки: ще ядеш това, това, това…ти също и ти също. НЕ! Всеки човек си има своя уникален ритъм на живот, на ежедневие, своята уникална структура, своите уникални възможности.

Моят съвет към вас, които искате да учите:

Питайте, задавайте въпроси! Дани няма да остави нито един въпрос без отговор. Имате възможност да разговаряте с човек с огромен опит, със страхотен начин на мислене, с позитивизъм! Тук няма да получите въртене на очи или изражение на досада от какъвто и да е въпрос. Това е нещо, което много ме впечатли. Няма такова нещо като глупав въпрос.

Ако имате нужда от помощ – тя ще е насреща, ако имате нужда от консултация – тя ще е насреща.

Ще ви каже съвсем честно къде какво можете да подобрите, как да го направите, ще ви обясни, ако нещо е останало неясно. Няма да ви остави така, на вятъра. Това е истинска подкрепа, истински професионализъм.

Аз съм много впечатлена и много благодарна!

Готова съм да споделя с всеки впечатленията си от курс по козметика за начинаещи на Даниела Спасова – vx.slavkova@gmail.com