Ако сте дама, която се интересува от козметични процедури и мечтаете да станете професионален козметик, твърде е възможно да сте си създали неправилна представа за професията. 

Нерядко се случва дами, които са били клиентки на козметични салони да решат, че искат да станат козметици, възприемайки професията само от позицията на клиент, който е обслужен качествено и е доволен от резултатите.

Аз съм Даниела Спасова, помагам на жените, които искат да сбъднат мечтата си да станат успешни козметици.

Лицензирана съм като преподавател по козметика с най-престижния диплом за Европа- PLATINUM, издаден от Световната Асоциация на козметиците, гр. Брюксел.

Практикуващ козметик съм и собственик на голям салон за красота от 25 години. Създател съм на българската козметична марка LEGENDA, с която помагам на мъже и жени да постигат здрава и красива кожа по здравословен начин.

В това видео ще ви срещна с най-често срещаните заблуди  и ще ви открия  истината за професията.

1⃣ Козметика е само за външна красота – Като клиенти, най-често виждаме само красивите резултати от козметичните процедури и обработки. Но зад тях стои цяла наука и професионализъм. Професионалната услуга е  много повече от просто външно украсяване, тя се грижи за здравето и благополучието на кожата.

2⃣Лесно е да станеш козметик – Наблюдавайки козметиците на работа, може да получите впечатлението, че професията е лесна и достъпна за всеки. В действителност обаче, за да станете професионален козметик, трябва да придобиете обширни знания и умения. Това изисква сериозно обучение по анатомия, физиология, биофизика, фармация и отчасти медицина. И това съвсем не е всичко. Това е само началото. За да се утвърди като специалист козметикът е нужно постоянно да обновява познанията си.

3⃣ Козметиците просто правят „чудеса“ – Клиентите могат да имат високи очаквания от козметиците, но не винаги всичко може да се постигне чрез една процедура или терапия. Резултатите са индивидуални и зависят от много фактори – външни и вътрешни. Някои козметични промени са настъпвали постепенно в продължение на години. Да се премахнат с една процедура не е реалистично като очакване. Въпреки че, ако се вгледате в рекламите, точно това ще ви бъде обещано. Професионалният козметик не се обучава през рекламите и инфлуенскърските обещания за бърза магия. Той има много по-задълбочено познание за биологичните процеси в кожата. На базата на богатото си познание за активни съставки, физиология на кожата, видове апаратни въздействия, той може да създаде индивидуална програма за всеки отделен козметичен проблем и да препоръча здравословна домашна грижа, с която да постигне резултати с най висока ефикасност.

Добре подготвеният професионален козметик подпомага своите клиенти в осъзнаването на грешните модели на грижа за кожата и им съдейства да променят навиците и нагласите, които са нездравословни. Това означава широк спектър от познания, които се получават само в обучение  по козметика на високо професионално ниво.

4⃣Козметиката се научава бързо. Знам, че има не малко жени, повярвали на търговските реклами на козметични апарати и продукти, че за няколко дни обучение можеш да се научиш как да правиш процедури и да  работиш с клиенти.

☝️ За няколко дни можеш да се научиш да правиш нещо. Но не и да станеш козметик.

На едно от изложенията в Германия например разбрах, че за времето на което се правят демонстрации на щанда за лазер за отстраняване на нежелано окосмяване се наемат студенти на почасова работа, които биват научени как да изпълняват процедурата с апарата, без да са козметици.

И да! Те правят процедури в рамките на изложението и след това си отиват. 

Да се научи да прави някаква процедура по определен начин може всеки! 

Дори 10 годишно дете.

Но това не го  прави козметик, не го прави професионалист

Има доста хора, които практикуват научени по този начин процедури. Правят едно и също на всеки клиент, който е дошъл при тях. Или изпълняват това, което клиентът си е пожелал идвайки при тях.

Тяхното убеждение е, че клиентите са длъжни да знаят какво искат, какво трябва да им бъде направено. 

❤️ Професионалният козметик се отличава с това, че когато дойде клиентът при него, той открива ‼истината за състоянието на кожата, прави ‼професионална диагностика, дава информация на клиента за полезните и ефективните решения за неговото състояние, открива ‼неправилните навици, мотивира и подпомага клиента в здравословния подход, изготвя ‼ програма с определен ритъм на посещение и ‼препоръчва здравословна козметична грижа за удома. 

Какво е решението? 

Сега, след като ви срещнах с някои от най-разпространените заблуди, е време да ви дам няколко полезни съвета, за да избегнете загуба на време и пари записвайки се на курс по козметика на неправилното място.

Успешни козметици можете да станете само ако преминете курс по базова козметика, в който да научите фундаменталните принципи на функциониране на кожата и клетките в нея, активните съставки и принципите на въздействие на козметичните апарати.

Само когато разбирате същината на функционирането на кожата и знаете как да откривате отклоненията от правилното функциониране, вие ще бъдете в състояние да изградите професионален подход към всеки отделен козметичен казус. 

Ако за вас е важно да си спестите разочарования, време и пари, запишете в Училище по козметика на Даниела Спасова. 

Аз ще ви помогна да станете успешни козметици, както помогнах на стотици други успешно практикуващи козметици.

Вижте отзивите на някои от тях тук: ОТЗИВИ

Информация за цените и начините на записване можете да откриете тук – ЦЕНИ И НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ