Един от най-често задаваните въпроси преди записването в курс за начинаещи е именно този.

Разбира се, най-важното в изучаването на една професия е съвременните и модерни подходи в третирането на кожата.

Това, което отличава нашия курс за начинаещи козметици е това, че курсистите не само работят с най-новото поколение апарати, но се научават как да ги комбинират при изготвяне на дългосрочна козметична програма.

Аз вярвам, че истинският професионалист се формира само тогава, когато се разберат разликите в принципите на въздействие при различните апарати и се постигне яснота при какви случаи може да промени позитивно и при какви не може да промени състоянието на кожата.

В настоящия момент, в сферата на услугите за красота, работят хиляди козметици, които не правят разлика между третирането на кожата с ултразвук, радиочестота и безиглена мезотерапия. Трудно могат да дефинират понятието „дължина на вълната” и не знаят какво значение има като въздействие върху кожа, освен, че вероятно „причинява болка в някои моменти“.

Освен, че това ги прави несигурни и неубедителни в работата, по-лошото е, че ги превръща в опасни за здравето на клиентите.

Някои от тях биха си признали, други – не! Не са имали шанса да получат коректно професионално обучение, в което да им бъде обяснено на разбираем език какво означава ултразвукова вълна, йонизация на продукт, биофотонно стимулиране, дължина на вълната при светлинните въздействия и разликата при дължина на вълната при радиочестотите и ултразвука.

Аз вярвам, че един курс за професионална квалификация е добър само тогава, когато начинаещите козметици са наясно със спецификите на въздействие при работа с ток, с ултразвук, радиочестоти, лазери, биофотонните стимулирания. Да разбират на какво въздействат, какви процеси се повлияват, какви са рисковете и какви реални резултати могат да се постигнат – това е основната цел на курса за начинаещи козметици.

Ако моите начинаещи курсисти по козметика се чувстват спокойни да заработят с най-новите технологии, знаейки какво точно правят с кожата, без страх, че могат да навредят, значи, са добре подготвени специалисти.

А това се установява в нашите срещи за преговор, в които дискутираме, анализираме, разиграваме ситуации с различни варианти на кожни проблеми. Всички въпроси в курса по козметика за начинаещи получават отговор в тези наши срещи. Не остава нито един участник с колебание относно познанията за апаратите, за активните съставки, за въздействията и начините, по които се комбинира цялото това познание.

Едва след като се придобие знанието за спецификата на въздействие на всеки апарат се започва практикуването!

Именно в практиката могат да се видят всички реални резултати! Едва по време на работа с апаратите, курсистите усвояват спецификите при настройката на апарата и изработват сръчности, които са задължителни, за да се осигури безопасност и ефикасност на процедурата.

Истински професионалист козметик се изгражда не само тогава, когато някой просто е гледал как се работи с апарати в козметиката, което се оказва честа практика в някои курсове по козметика за начинаещи.

Тогава, когато козметикът се е научил да изготвя самостоятелна програма за всеки индивидуален тип кожа и може да обслужи целия процес по извършване на тази програма, може да се каже, че е отлично подготвен. И това не е всичко! Истински професионалист е козметикът, който е наясно колко посещения е необходимо да препоръча за съответното състояние и как да комбинира различните видове апарати, без да излага на риск здравето на своя клиент.

Доколко завършилите при нас се чувстват подготвени да работят спокойно с клиенти след завършване на курса по козметика за начинаещи, можеш да видиш в ОТЗИВИ

Ако търсиш най-подходящият курс по козметика за начинаещи и се интересуваш от цените и начините за записване, регистрирай се на следния линк: ЦЕНИ И НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ. Ще получиш поредица от видео материали с подробна информация за цените, отстъпките, начините за записване.

Ако се интересуваш от козметиката, но все още не си получила своята професионална квалификация, препоръчвам ти да се запознаеш с полезните статии в моя БЛОГ

Ще ме зарадваш много, ако ми пишеш и споделиш с мен от какво се интересуваш.

Ще се радвам да помогна за сбъдването на твоята мечта да влезеш в сектора за красота максимално подготвена и уверена!

Даниела Спасова