Да преминеш курс по козметика, без да се налага да отсъстваш от работа? Възможно ли е да се научи професия КОЗМЕТИК дистанционно?

Чудиш се…Имаш много неясноти…Разбирам те!

Ето отговорите на въпросите, които вероятно си задаваш.

  • Какви са предимствата на дистанционен курс по козметика?

Козметиката е професия,  при която 80% от професионалните умения могат да се упражняват и практикуват в домашни условия – диагностика на кожата, изготвяне на козметична програма, лечебен масаж на лице, лифтинг масаж на лице, демакиаж, повърхностни пилинги, козметични маски, приготвяне на домашна козметика.  Тези умения се изучават с изключително подробен инструктаж, демонстрация и напътствия от мен. Предимството на това обучение е, че темите могат  да бъдат гледани на запис десетки пъти в рамките на обучението.

Огромно предимство е, че спестяваш време, тъй като учиш от вкъщи. Ако живееш в град различен от София, ако си в чужбина, ако си човек с натоварено ежедневие, дистанционната форма ти дава възможност сама да определиш  по кое време на деня  да изгледаш новата лекция. Тя остава в твоя личен архив до края на обучението.

Имаш възможност да повтаряш някои теми толкова пъти, колкото е необходимо за да ги научиш. Всяка тема, която е минала по програма може да бъде изгледана отново и отново. Всички видео записи и презентации остават на твое разположение в рамките на двата месеца, докато трае курса.

  • Не ми харесва да стоя пред компютъра и да чета някакви лекции. Искам да съм очи в очи с преподавателя.

В рамките на четири месеца получаваш теоретично и практическо обучение водено лично от мен – Даниела Спасова. Чрез видео модули аз обяснявам и разказвам теоретичната част с множество примери от моя 24 годишен опит с клиенти. Във видео-демонстрации аз показвам всички практически упражнения и давам указания за правилно изпълнение по всички теми. Всеки участник в курса има достъп до тях в собствен видео портал. Има възможност да ги гледа десетки пъти в рамките на обучението и да ги изпълнява многократно в домашни условия.  Достъп до  темите се получава поетапно, след като е усвоена предната тема. Всяка тема е онагледена с множество снимки, видео демонстрации и примери от практиката.

Ученето е интересно и приятно!


Виж една демо версия на урок в моето обучение: 

ДЕМО УРОК: „СТРОЕЖ НА КОЖАТА“


В края на самостоятелното  обучение курсистите  имат 2 седмици практика в козметичен салон Дивна медик.

  • Има ли възможност, ако изпитвам трудности с изучаването на материала да получавам помощ от Даниела Спасова?

По време на обучението  се провеждат сесии на живо /онлайн/ с мен. Това е времето за  въпроси от страна на курсистите,  за професионални дискусии, за споделяне на опита на всеки участник от темите, през които вече е минал.  Аз задавам въпроси и проверявам до каква степен  участниците се справят с усвояването на темите и с усвояването на новите умения. Ако има затруднения, аз се включвам с помощ и напътствия. До сега не съм имала курсистка, която да не успее да се справи с материала.

  • Ще успя ли да усвоя с видео материали и по-сложни техники като масажа?

Тези страхове обземат участници както в дистанционните, така и в присъствените формати на обучение.  Когато никога не си опитвал да правиш масаж, няма как да знаеш дали ще се справиш. Тайната на успеха в моето дистанционно обучение е в това, че не ви оставям да се самообучавате, а ви напътствам чрез видео демонстрация във всяка ваша стъпка. Показвам правилният начин на изпълнение, показвам как би изглеждало при грешно изпълнение. Акцентирам на детайлите, които да ви помогнат да сверите изпълнението си и да разберете дали се справяте.  В допълнение към видео материалите  имаш възможност да упражниш  на място в салона всички тези техники и да се увериш, че се справяш добре.

Затова никак не е изненадващо, че курсистките завършили моето дистанционно обучение понякога са много по-добре подготвени от  голяма част от козметиците, които практикуват.

  • Достатъчна ли е практиката в тази форма на обучение?

Да! След изучаването на тези професионални методики в домашни условия, се провеждат практически срещи в салон „Дивна медик”, където участниците изработват цели козметични програми с професионална апаратура и професионални продукти. Разбира се, има значение дали са се упражнявали вкъщи всеки ден по два часа или са изгледали видеото за десет минути и не са практикували нищо от това, което се показва в него.

  • Ще мога ли да работя с клиенти спокойно веднага след курса?

Категорично да! Много курсистки завършили това обучение започват веднага работа и се чувстват спокойни и уверени в своите умения.

Разбира се не забравяй, че всичко зависи от теб и от възможностите и мотивацията ти за учене. Ситуацията може да се разбере от тези, които са завършили шофьорски курсове и знаят, че ако обучаващият се е имал възможност да се упражнява в шофиране извън курса, доста по-бързо ще изгради увереност в самостоятелното шофиране.

Понякога сред учащите има жени, които са си правили сами кола маска, правили са някои процедури непрофесионално у дома на свои приятелки, развивали са сръчности с дейности, които са близки до козметичните. При тези жени много бързо се развиват не само умения, но и рутина и бързина на изпълнение на изучаваните процедури. За тях е много по-лесно да заработят веднага с клиенти.

Но има други курсистки, при които сръчностите се развиват по-бавно. След завършването на курса те имат нужда от допълнително стажуване, преди да започнат да работят с клиенти.

  • Ще мога ли да започна работа веднага след курса?

Да! Според Българското законодателство, ако си се представила успешно на изпитите при завършване на курса и си получила документ за професионална квалификация, значи имаш законовото право да работиш. Много често се случва, курсисти учещи при нас да подпишат договори с работодатели още в периода на обучението. Договарят стаж във времето до завършването на курса в салона, в който ще започнат работа след полагането на изпитите  и започват да работят.

Имам курсистки, които отвориха свои салони още по времето на курса и веднага след завършването си започнаха да развиват успешен бизнес.

Ето една такава история с успешно откриване и разработване на собствен салон веднага след курса:

Благодарение на курса, аз имам собствен салон, който се развива динамично.

  • Има ли гаранция, че ще науча необходимото?

Да, има! Ако си отдадени на обучението, интересуваш се от професията, полагаш усилия да учиш и си старателна по време на обучението. Виж какво споделят дипломирани курсисти за страховете, с които са започнали и резултата, който са получили:

ОТЗИВИ

  • Какво се изисква от теб по време на курса?

Всеки ден да отделяш по 2 часа в които да работиш по темите, които са по план за деня, да правиш упражнения, да тренираш.

Как да се запишеш? Колко струва курса? Можеш да разбереш като се регистрирашна следния линк:

ЦЕНИ И НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ

Не се колебай да ми се обадиш, за да уговорим лична среща, на която да обсъдим начина по който да сбъднеш мечтата си да станеш професионален козметик! Ще се радвам да помогна и на теб, така, както помогнах на стотици други!