Ти си козметик, фризьор, маникюрист или масажист!  Предлагаш  услуги  свързани с красотата и здравето на хората. Работиш сам или може би си собственик на салон за красота?

Около Коледа и Нова Година е златното време за хората с тези професии. Така мислят повечето от хората в бранша и извън него.

Клиентите изведнъж се втурват в салоните, бързат, искат сега и веднага да бъдат направени. Недоволстват, ако нямаш свободни часове за тях, точно.

Познато ли ти е? И след като премине еуфорията от празниците, настава затишие… До следващата офанзива – евентуално абитурентските балове, или наближаващите отпуски / антицелулитни и обезкосмяващи процедури/.

Да работиш по дванадесет часа в предпразничните дни е страхотно, всъщност! Усещането е за успех, за печалба, за вървеж. Оборотите скачат, усещането за добра печалба е вдъхновяващо, въпреки умората.

Тук проблемът е, че клиентите, които идват в последния момент преди празниците и настояват да  бъдат направени като спешни, са клиентите, които не идват регулярно през останалото време, нали?

И да стоиш в  салона и да имаш много свободни часове  в седмиците след празниците е неприятно усещане. Рязкото спадане на оборотите, липсата на ангажираност за служителите в такива периоди е супер некомфортно за всеки, който има малък бизнес.

Обикновено печалбата от силния месец е заминала за празнични разходи. Когато печелим повече, обикновено сме склонни да харчим повече, не мислиш ли?

И така! Какво се случва след силния празничен сезон обикновено?

Посещението на клиентите, както казах, рязко намалява.

Разходите обаче продължават да са все същите, кредита или разсроченото плащане на апаратите не се променя с промяната на ритъма на идването на клиентите, нали?  Става даже и по- зле! Тенденциите в  последно време са  всъщност  разходите да се увеличават.  Защо? Цените скачат, минималната работна заплата и съответно осигуровките , които дължиш на НОИ – също. Видно е, че инфлацията препуска, поскъпването на всички стоки се усеща особено добре след празниците. Новите  консумативи ще  ти дойдат с новите цени .

А приходите?

Може би се чудиш има ли начин това де се промени. Има ли начин бизнеса ти да върви по- ритмично?

Представи си, че в салонът ти идват регулярно и редовно клиенти през цялата година. Представи си, че графикът ти за празниците е  „човешки“, без извънредни вместени помежду другите клиенти. Работиш в същия ритъм, в който си работил предходния месец и ще работиш следващия.

Възможно ли е това?

Да! Възможно е!

Когато знаеш как да поставяш цели и да планираш!

Когато знаеш как да управляваш финансите на салона си така, че да ти осигурят ритмичност на доходите.

Когато знаеш как да планираш клиенткските посещения така, че да има регулярност , а не кампанийност.

Как може да се получи това?

Чрез обучение! Тези неща се учат!  Не се раждаме със способността да управляваме ресурси. Учим се на това.

В Бизнес Академията на успешните управители на салони за красота ще се научиш как да управляваш всички ресурси на своята дейност – парите, информацията, клиентите, служителите.

Благодарение на това обучение ти ще постигнеш бърз растеж и рязко ще намалиш стреса в ежедневието си. Ще имаш регулярни посещения от клиентите и рязко ще намалее страха ти от конкуренцията. Ще можеш да планираш своят растеж и да се наслаждаваш на непрекъснато растящите печалби.

Всичко това е постижимо!

✅ Информация за Бизнес Академията на успешните управители на салони за красота, виж тук.

✅ Цени и начин на записване, виж тук.

✅ Предстоящи дати за обучение, виж тук.

Виж отзивите на хората, които преминаха обучението и сега се радват на растежа на своя бизнес:

👉В Бизнес Академията се научих да ценообразувам – прочети отзива

👉 Бизнес Академията ми помогна да видя голямата картина на бизнеса си… – прочети отзива

👉 Научих се как да инвестирам в бизнеса си… – прочети отзива

👉 Какво ми помогна за успеха на моят салон за красота.. – прочети отзива

👉Предстоеше ми да отворя салон, но имах много въпроси на които не намирах отговор – прочети отзива

👉Преди обучението за управители, ние не знаехме какво да направим, за да продължим да се развиваме – прочети отзива